Barnets seksuelle udvikling

Hvordan udvikles barnets seksualitet generelt?

Udviklingspsykologien har vist, at børn er født som sanselige væsner ift. seksuel udvikling, og at deres seksualitet udvikles i forskellige stadier, som er knyttet til barnets udvikling generelt, og de dertil hørende udviklingsstadier.

Udviklingen af seksuel adfærd, følelser og kognition begynder allerede i fosterstadiet og fortsætter gennem hele personens liv. Forløberen for senere seksuel perception, såsom evnen til at nyde fysisk kontakt, er til stede fra fødslen.

Viden om barnets seksuelle udvikling world wide​

Den seksuelle udvikling hos børn og unge opstår dels på et individuelt niveau og dels gennem andre børn/unge – igennem forskellige lege og berøringer – hvilket er en måde for dem at udforske sig selv og andre. Det er en måde hvorpå børn/unge opdager, hvad de kan lide og ikke lide – de lærer at forholde sig til intimitet, og hvordan de skal gebærde sig i seksuelle situationer.

Deres normer og værdier vedrørende seksualitet formes på samme måde. Udviklingen af gode interaktionsfærdigheder er centralt for en persons seksuelle liv og er hovedsageligt påvirket at den personlige baggrund, såsom familie, interaktion med andre børn og unge, seksualundervisning, autoerotik og tidlige seksuelle erfaringer.

Den biologiske modningsproces starter nu tidligere og seksualitet er langt mere synlig i medierne og i vores kultur generelt, hvilket betyder, at forældre og pædagoger/lærere i langt højere grad og langt tidligere må gøre en større indsats for at hjælpe barnet/den unge med at håndtere den seksuelle udvikling.

Find mere viden om relaterede emner https://mediesundhed.dk/viden-om/

Scroll to Top

Brug for hjælp
Kontakt os, hvis du oplever bekymrende adfærd hos børn og unge i enten hjem, institution, skole eller på ungdomsuddannelse, der kan relateres til deres brug af digitale medier eller færden på digitale platforme – og som er af seksuel karakter.

Kontakt os og få personlig rådgivning

Onsdage kl. 15 – 17

Udenfor vores gratis telefoniske rådgivningstid, kan du vælge at sende en besked

Det digitale univers står åben for enhver

Få guiden tilsendt som pdf: “Beskyt børn mod online pornografi”

*Du skrives samtidig op til at modtage mails med viden, rådgivning og tilbud. Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Dine personoplysninger behandles efter gældende
persondatalov jf. vores Privatlivspolitik.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.